воскресенье, 20 января 2013 г.

Подання людей один одному


У ситуаціях, коли Вам треба познайомити людей, треба підвести знайомляться один до одного і назвати їхні імена. За правилами етикету, Ви не повинні змушувати гостей представлятися один одному самостійно.
Якщо Ви знайомите чоловіка з жінкою, то повинні спочатку представити даму, назвавши її по імені-по батькові.
Відповідно до етикету знайомства, першим подати руку для рукостискання повинен той, кому представили людини. Таким чином, виходить, що жінка повинна подавати руку чоловікові, старший по службі або за віком - молодшому за відповідними критеріями.
Якщо Ви запросили в гості знайомих один одному людей і одного новачка, необхідно представити його всьому суспільству, назвавши ім'я та прізвище. Новачкові після представлення його присутнім слід зробити один невеликий уклін головою всім присутнім.
У тому випадку, якщо незнайомий Вашим гостям людина з якихось причин не встиг до початку застілля, Ви повинні представити його всьому суспільству і посадити на незайняте місце. Із сусідами по столу спізнілому доведеться знайомитися самостійно.


Подання людей один одному
Якщо Вам треба уявити людину двом особам, які в цей час зайняті розмовою між собою, дочекайтеся завершення бесіди або відкладіть знайомство на більш вдалий момент.
Чоловікові слід вставати, коли його представляють. Жінці необхідно підніматися з місця тільки в тих випадках, коли її знайомлять з дамою, яка набагато старше, або з дуже поважним чоловіком.
Коли знайомите когось зі своїми родичами, спочатку уявіть їх, починаючи з фраз: «моя племінниця», «мій брат», «мій син» і т.п. Проте в тому випадку, якщо знайомите когось з батьками, в першу чергу слід, навпаки, назвати ім'я гостя.
Якщо знайомите ровесників, правильним буде представити близьких і рідних Вам людей своїм друзям і знайомим. Наприклад, сестру свою слід представляти подрузі. І ще, якщо мова йде про рівних за віком людях, на етапі подання їх один одному можна називати тільки імена.
Неетично, представляючи одного гостям, вимовляти фразу «це мій друг». Вона може образити інших присутніх.


Після представлення

Після того, як Вам когось представили, необхідно назвати своє ім'я та прізвище, додавши при цьому етикетних фраз типу: «Дуже приємно», «Приємно познайомитися» або «Радий знайомству».

Далі, згідно етикету, представленим один одному людям необхідно обмінятися бодай кількома реченнями. Ініціатором бесіди повинна виступити персона, яка вище за соціальним статусом або старший за віком. Якщо один одному були представлені чоловік і жінка, «почесний обов'язок» почати розмову надається представниці прекрасної статі.

Під час бесіди до ледь знайомої людини слід звертатися на «Ви». Говорити «ти» дозволено тільки одному, близькій людині, родичеві або дитині.

Якщо Ви були представлені цілої компанії людей, постарайтеся під час «черговій» бесіди перекинутися парою слів зі всіма її учасниками. Віддавати перевагу в спілкуванні одній людині в такій ситуації - неважливо.


ПЕРШЕ ВРАЖЕННЯ

Ні для кого не секрет, що всі люди по своїй натурі егоїстичні. А тому під час знайомства їм властиво оцінювати ситуацію, прораховувати можливість отримання особистої вигоди зі сформованої ситуації. Але виховані люди вміють придушувати свої корисливі інтереси, в результаті чого завжди мають успіх у суспільстві. Вони відкидають сторонні роздуми про вигоду і під час представлення іншим людям випромінюють щиру посмішку і демонструють абсолютне дружелюбність.

Так як же правильно знайомитися, щоб справити позитивне враження? - Дуже просто!
Під час спілкування прагніть проявляти непідробний інтерес до того, про що говорить Ваш візаві. Якщо навіть Ви нічого не можете порадити співрозмовнику, ніяк не можете йому допомогти, уважно вислухайте - і тоді, не сумнівайтеся, Ви йому сподобаєтеся.
Намагайтеся дивитися співрозмовнику в обличчя. Дивлячись по сторонах, Ви тим самим проявите неуцтво і справите враження не зацікавленого в новому знайомстві людини.
Під час бесіди посміхайтеся своєму візаві. Але тільки щирою посмішкою. Натягнуту і фальшиву Ваш співрозмовник відразу помітить і навряд чи захоче продовжувати спілкування.
Проявляйте інтерес до особистості людини, з яким щойно познайомилися. Слухайте його і викликайте на розмову.
Намагайтеся не роздумувати на сторонні теми під час бесіди. Абстрактні думки тут же відіб'ються на Вашій особі і зіпсують знайомство.
Будьте готові поступитися деякими своїми інтересами, переборіть свою користь, змусьте її «замовчати».
Як можна частіше називайте представленого Вам людини по імені. Він адже не менш егоїстичний по натурі, ніж Ви самі. А Вам, погодьтеся, завжди приємно чути своє ім'я.
Вибирайте такі теми для розмови, які будуть цікавити не тільки Вас самих, але і Вашого візаві.
У день знайомства з людиною ні в якому разі не заводьте розмову про свої особисті проблеми. Це навряд чи його зацікавить. Бажано взагалі не торкатися теми особистого життя.
При обговоренні питань під час першої розмови з людиною не демонструйте такі якості, як упертість і надмірна наполегливість. Краще виявіть терплячість і спокій.
Зробіть співрозмовникові приємне - дозвольте відчути його власну значущість. Але ні в якому разі не лестите. Відзначте тільки ті його якості, які реально вважаєте чудовими.

Комментариев нет:

Отправить комментарий