воскресенье, 20 января 2013 г.

Як правильно знайомитися


Правила знайомства існували у всіх народів у всі часи. І багато хто з давніх традицій знайомства знайшли своє місце в сучасному етикеті. Зокрема, чинне правило знайомства при обов'язковій наявності посередника або його замінює рекомендаційного листа - відгомін етикету епохи раннього Середньовіччя.

Однак ритуал знайомства в Середні віки був надто складною процедурою. Сьогодні правила знайомства набагато простіше. Як правильно знайомитися, щоб справити хороше враження на співрозмовника при першій зустрічі, Ви дізнаєтеся, вивчивши невеликий перелік рад.


Будь-яке знайомство починається з представлення. А, як відомо, перше враження, яке Ви справите на нового знайомого, нерідко визначає долю подальшого спілкування. Тому представлятися треба, дотримуючись правил етикету:
Якщо в офіційній або діловій обстановці Вам необхідно звернутися по якомусь питанню до незнайомця, в першу чергу представтесь співрозмовникові - назвіть своє прізвище, ім'я та по батькові. Дане правило знайомства не поширюється на ситуації, подібні тим, коли Ви просите випадкового перехожого підказати дорогу.

При знайомстві чоловіки і жінки першим називає своє ім'я представник сильної статі. Однак у цьому правилі є деякі винятки. У деяких випадках жінка повинна представлятися першою. Наприклад, якщо вона студентка і знайомиться з викладачем або якщо дівчина молодше за службовим положенням і віком того, з ким вона знайомиться.
При знайомстві людей, що знаходяться на одному щаблі в кар'єрних сходах, першим представляється той, хто молодший за віком.
При знайомстві однієї людини з цілою компанією, йому слід назвати своє ім'я першим. Те ж саме при знайомстві жінки з подружньою парою.
Для того щоб справити приємне враження, під час знайомства слід посміхатися і намагатися дивитися в обличчя тому, кому представляєтеся або хто представляється Вам.
Якщо Вас в числі інших людей являють якоїсь однієї персони, слід дочекатися своєї черги, щоб подати руку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий